Over ons

Dekabo group

De Dekabo Groep bestaat uit een holdingmaatschappij, DKB Partners BV en twee werkmaatschappijen, Dekabo en Fordibel. Dekabo omvat tevens de activiteiten van Rio Construct.  De groep heeft drie kantoren in België, gelegen in Olen (HQ), Herstal en Asse.

Wij zijn een onafhankelijke full-service organisatie voor alles wat met horizontaal gestuurde boringen, PE-laswerken, en rioolrenovatie  te maken heeft. De klant staat bij ons centraal.

We werken zowel rechtstreeks voor bouwheren als in onderaanneming voor het plaatsen van nutsleidingen bij grote infrastructuurwerken zoals bijvoorbeeld de aanleg van nieuwe industrieterreinen, het uitvoeren van PE-laswerken, en het renoveren en aanleggen van rioleringen. Daarbij beschikken we over het modernste en meest volledige machinepark in België waarmee de meest eenvoudige tot de meest complexe projecten uitgevoerd kunnen worden.

Toch zijn het in de eerste plaats de gemotiveerde medewerkers die dag in dag uit het verschil maken. Nieuwe medewerkers worden door eigen mensen opgeleid en starten op kleinere machines waarna ze, in functie van hun ervaring, resultaten en interesses, kunnen doorgroeien.

De Dekabo Groep is dan ook trots op het minieme personeelsverloop. Met onze bijna 100 medewerkers, samen goed voor meer dan 200 jaar ervaring in gestuurde boringen, hebben we heel wat know-how in huis.

Van bij het ontstaan (1997) wordt veel aandacht besteed aan het uitbouwen van de administratie en planning waardoor ondanks de groei van de organisatie er nog een grote mate van flexibiliteit bestaat.

Dekabo biedt een onafhankelijke complete service voor alles wat met horizontaal gestuurde boringen (HDD: Horizontal Directional Drilling), PE-laswerken, en rioolrenovatie te maken heeft.

Missie en visie

Met veel passie werken wij samen om nét iets meer te bieden op het vlak van horizontale boringen, PE-laswerken, en rioolrenovatie.

Doorheen de groei zijn er bepaalde waarden naar boven gekomen op verschillende momenten. Passie was er van in het begin. Er zijn verschillende ploegen , er zijn de medewerkers binnen, er zijn de verschillende business units. Op deze manier kent ieder van ons zijn focus en zijn verantwoordelijkheden, maar uiteindelijk zijn “ wij samen “ één grote vloot  en daarin zit de kracht om de woelige oceaan of markt te trotseren. Met nét iets meer bedoelen we zowel kwaliteit, veiligheid, service, … Concreet willen we een stapje verder gaan dan de “vanzelfsprekende” kwaliteit, veiligheid, service. Concreet zorgen we op de werf voor afgeplakte buizen (volgens werkinstructie), correcte signalisatie, afspannen van putten, boorcurves digitaal aanleveren, …Wij staan voor horizontale boringen, en niet alleen horizontaal gestuurde boringen.

 

Op de meest economische manier plaatsen we voorzieningen met een minimum aan hinder voor de omgeving.

Op de meest economische manier wil niet alleen zeggen verspilling vermijden. Het staat ook voor : ons machinepark up to date houden met steeds de nieuwste ontwikkelingen, groeien in onze persoonlijk know how op boortechnisch vlak en als totale organisatie continu verbeteren in al onze processen. Allerlei voorzieningen, niet alleen nutsvoorzieningen maar ook leidingen voor geothermie, drainageleidingen. Met een minimum aan hinder voor de omgeving…We steken niet zomaar een zwarte buis in de grond. We zorgen ervoor dat natuurgebieden behouden kunnen blijven, winkelcentra geen hinder ondervinden ,… Stel je eens voor dat bij elke boring die we doen, de weg/hindernis opengebroken moeten worden, we zouden nóg veel meer in de file staan. Als de techniek die we toepassen niet zou bestaan, dan zouden wij, onze familie en vrienden en de rest van de maatschappij veel meer hinder ondervinden.

 Hierin verder groeien is onze missie, met de focus op :

COMMUNICATIE
Met een paar mensen weet en hoort iedereen alles van mekaar zonder er bij stil te staan maar met bijna 100 medewerkers is het nodig hier meer aandacht aan te besteden. Ook extern naar klanten en leveranciers is een goede communicatie belangrijk.

STABILITEIT
Onze missie is inderdaad verder groeien maar we gaan het stap voor stap aanpakken.

RESPECT
Iedereen die bij ons betrokken is, verdient wederzijds respect. Zowel collega’s onder elkaar, naar buiten toe onze leveranciers, onze klanten, materiaal waardig behandelen, …

WERKVREUGDE (EVENWICHT)
Passie is er van bij het begin bij maar aandacht voor werkvreugde en evenwicht is iets waar we de laatste jaren meer bij blijven stilstaan. Door onder andere het evenwichtig werken, gaan we ook met meer plezier werken.

Historiek

1997
Dekabo Groep nv wordt opgericht in november 1997 door Kim en Natalie Aerts. Ze kochten een tweedehands 4-tons boormachine en hun woonkamer deed dienst als kantoor.

1998
In januari 1998 nam Dekabo haar eerste medewerker in dienst. Er werd een tweede boormachine aangekocht en een tweede boorploeg opgeleid, hiermee telde Dekabo eind 1998 al 4 medewerkers.

2004
Ondertussen telt de onderneming 18 medewerkers en gaat er sterk op vooruit met continue ontwikkelingen. Fordibel (FORages Dirigés BELgique) wordt opgericht om in Wallonië meer voet aan de grond te krijgen. 

2006
Dekabo verhuist op 18 augustus naar een nieuwbouw in Olen. Rond diezelfde periode wordt ook een 100-tons boormachine aangekocht. Om de klantenservice te verhogen en de interne workflow te optimaliseren, wordt een CRM-pakket aangeschaft. Ook trad PE Group, een investeringsmaatschappij, toe tot het kapitaal van Dekabo.

2007
Fordibel verhuist naar Jodoigne om de Waalse markt beter te kunnen dienen. De integratie tussen Fordibel en Dekabo kon niet langer uitblijven. De Dekabo Groep krijgt vanaf nu een andere inhoud: uitwisselen van arbeiders, identieke systemen en procedures, overkoepelende functies (HR, boekhouding, controlling, gezamenlijke personeelsactiviteiten …). Het aantal medewerkers stond einde 2007 op 31.

2012
Kim Aerts neemt afscheid van de onderneming en er vindt een Management Buy In/Buy Out plaats, hierdoor wordt PE Group de grootste aandeelhouder van Dekabo Groep.

2014
Het algemeen management wordt overgedragen aan Bart Denoodt, een herstructurering en een reorganisatie laten niet op zich wachten. Dekabo Groep wordt omgevormd tot Sales organisatie en nestelt zich verder als gevestigde waarde in de markt.

2017
Fordibel verhuist vanuit Jodoigne naar het Cap Business Center te Herstal.

2019
Het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity heeft samen met het management team, onder leiding van CEO Bart Denoodt, de aandelen van Dekabo overgenomen van PE Group, een investeringsmaatschappij. 

https://www.kebek.be/nl/dekabo

2020
Dekabo Group neemt Rio Construct over. Rio Construct is een onderneming gespecialiseerd in rioolrenovatie en rioleringswerken. Voor het uitvoeren van huisaansluitingen, deelrenovaties, putrenovaties, shortliners, enz. maakt het gebruik van de laatste nieuwe technologieën op het vlak van persboringen, robottechnieken, horizontale boringen, en injectiewerken. De onderneming is opgericht in 2016 en met een team van ongeveer 30 medewerkers verwacht Rio Construct dit jaar een omzet van meer dan 6,2 miljoen EUR te realiseren. Meer info: https://www.rioconstruct.be/

2022
Dekabo Group opent een nieuw kantoor en magazijn te Asse (Brussel) waar, voornamelijk, de activiteiten van Rio Construct ondergebracht worden. Samen met Olen en Herstal is Dekabo Group nu stevig vertegenwoordigd in België.

Hoogbuul 35 ,
2250 Olen
014 270 330
info@dekabo.be

BE0461.875.495

Vrijblijvende offerte

Contacteer ons via het contactformulier of per mail voor een vrijblijvende en gratis offerte.

De Dekabo Groep omvat drie divisies: Dekabo in Olen, Fordibel in Herstal en Rio Construct in Asse (Brussel).