1997

Dekabo Groep nv wordt opgericht in november 1997 door Kim en Natalie Aerts. Ze kochten een tweedehands 4-tons boormachine en hun woonkamer deed dienst als kantoor.

1998

In januari 1998 nam Dekabo haar eerste medewerker in dienst. Er werd een tweede boormachine aangekocht en een tweede boorploeg opgeleid, hiermee telde Dekabo eind 1998 al 4 medewerkers.

2004

Ondertussen telt de onderneming 18 medewerkers en gaat er sterk op vooruit met continue ontwikkelingen. Fordibel (FORages DIrigés BELgique) wordt opgericht om in Wallonië meer voet aan de grond te krijgen.

2006

In 2006 verhuisde Dekabo op 18 augustus naar de nieuwbouw in Olen. Rond diezelfde periode werd ook een 100-tons boormachine aangekocht. Om de klantenservice te verhogen en de interne workflow te optimaliseren, wordt een CRM-pakket aangeschaft. Ook trad PE Group, een investeringsmaatschappij, toe tot het kapitaal van Dekabo.

2007

Fordibel verhuist naar Jodoigne om de Waalse markt beter te kunnen dienen. De integratie tussen Fordibel en Dekabo kon niet langer uitblijven. De Dekabo Groep krijgt vanaf nu een andere inhoud: uitwisselen van arbeiders, identieke systemen en procedures, overkoepelende functies (HR, boekhouding, controlling, gezamenlijke personeelsactiviteiten …). Het aantal medewerkers stond einde 2007 op 31.

2012

Kim Aerts neemt afscheid van de onderneming en er vindt een Management Buy In/Buy Out plaats, hierdoor wordt PE Group de grootste aandeelhouder van Dekabo Groep.

2014

Het algemeen management wordt overgedragen aan Bart Denoodt, een herstructurering en een reorganisatie laten niet op zich wachten. Dekabo Groep wordt omgevormd tot Sales organisatie en nestelt zich verder als gevestigde waarde in de markt.

2017

Fordibel verhuist vanuit Jodoigne naar het Cap Business Center te Herstal.