1997
Dekabo Groep nv wordt opgericht in november 1997 door Kim en Natalie Aerts. Ze kochten een tweedehands 4-tons boormachine en hun woonkamer deed dienst als kantoor.

1998
In januari 1998 nam Dekabo haar eerste medewerker in dienst. Er werd een tweede boormachine aangekocht en een tweede boorploeg opgeleid, hiermee telde Dekabo eind 1998 al 4 medewerkers.

2004
Ondertussen telt de onderneming 18 medewerkers en gaat er sterk op vooruit met continue ontwikkelingen. Fordibel (FORages DIrigés BELgique) wordt opgericht om in Wallonië meer voet aan de grond te krijgen.

2006
Dekabo verhuist op 18 augustus naar een nieuwbouw in Olen. Rond diezelfde periode wordt ook een 100-tons boormachine aangekocht. Om de klantenservice te verhogen en de interne workflow te optimaliseren, wordt een CRM-pakket aangeschaft. Ook trad PE Group, een investeringsmaatschappij, toe tot het kapitaal van Dekabo.

2007
Fordibel verhuist naar Jodoigne om de Waalse markt beter te kunnen dienen. De integratie tussen Fordibel en Dekabo kon niet langer uitblijven. De Dekabo Groep krijgt vanaf nu een andere inhoud: uitwisselen van arbeiders, identieke systemen en procedures, overkoepelende functies (HR, boekhouding, controlling, gezamenlijke personeelsactiviteiten …). Het aantal medewerkers stond einde 2007 op 31.

2012
Kim Aerts neemt afscheid van de onderneming en er vindt een Management Buy In/Buy Out plaats, hierdoor wordt PE Group de grootste aandeelhouder van Dekabo Groep.

2014
Het algemeen management wordt overgedragen aan Bart Denoodt, een herstructurering en een reorganisatie laten niet op zich wachten. Dekabo Groep wordt omgevormd tot Sales organisatie en nestelt zich verder als gevestigde waarde in de markt.

2017
Fordibel verhuist vanuit Jodoigne naar het Cap Business Center te Herstal.

2019
Het Belgische investeringsfonds KeBeK Private Equity heeft samen met het management team, onder leiding van CEO Bart Denoodt, de aandelen van Dekabo overgenomen van PE Group, een investeringsmaatschappij.
https://www.kebek.be/nl/dekabo

2020
Dekabo Group neemt Rio Construct overRio Construct is een onderneming gespecialiseerd in rioolrenovatie en rioleringswerken. Voor het uitvoeren van huisaansluitingen, deelrenovaties, putrenovaties, shortliners, enz. maakt het gebruik van de laatste nieuwe technologieën op het vlak van persboringen, robottechnieken, horizontale boringen, en injectiewerken. De onderneming is opgericht in 2016 en met een team van ongeveer 30 medewerkers verwacht Rio Construct dit jaar een omzet van meer dan 6,2 miljoen EUR te realisere. Meer info: https://www.rioconstruct.be/